nav-left cat-right
cat-right

Activitati extra-curriculare – Mariana Nicolae

Cercul de ecologie OZON

Din septembrie 2007 în şcoala noastră îşi desfăşoară activitatea un cerc de ecologie. În cadrul acestui cerc s-au desfăşurat numeroase activităţi având ca scop protecţia mediului dar şi acţiuni de ecologizare a spaţiului verde al şcolii.

22 Aprilie – Ziua Pământului

  Am organizat în mod original activităţile dedicate Zilei Pământului, având în vedere că acesta este sufocat de munţi de deşeuri. Elevii şcolii noaste s-au mobilizat şi au colectat cantităţi mari de doze de aluminiu. Acestea au fost transformate datorită ingeniozităţii  elevilor şi coordonatoarei cercului de ecologie în candele ce au fost expuse şi comercializate în şcoală cu ocazia sărbătorilor pascale.

15 APRILIE – ZIUA PĂDURII
Cu ocazia Zilei Pădurii elevii GSTA au organizat un concurs pe teme de ecologie şi o dezbatere pe tema defrişării pădurilor şi a consecinţelor acestui comportament necugetat asupra mediului. Pentru a demonstra un comportament ecologist au plantat tei, arbuşti ornamentali (liliac, forsiţia) şi pansele în spaţiul verde al şcolii. În această acţiune au fost sprijiniţi de cadrele didactice ale şcolii.
5 Iunie – Ziua Mediului

  „MEDIUL SĂNĂTOS ESTE ŞI RESPONSABILITATEA NOASTRĂ !”

  Elevii cercului de ecologie au organizat o expoziţie cu plante ornamentale de interior, plante obţinute de ei prin metode de înmulţire vegetativă în laboratorul de biologie al şcolii.
S-a realizat propagandă ecologică prin distribuirea de steguleţe (realizate de elevi) cu mesaje ecologice în Parcul Nicolae Romanescu
PICTURĂ PE STICLĂ

ELEVII ŞCOLII NOASTRE AU DESCOPERIT CU UIMIRE ŞI ÎNCÂNTARE TEHNICA PICTURII PE STICLĂ.
LA ÎNCEPUT AU FOST STÂNGACI DAR PRIN EXERCIŢIU AU CĂPĂTAT DEXTERITATE ŞI AU REALIZAT LUCRURI DEOSEBITE – PICTURI REALIZATE CU PURITATEA SUFLETULUI DE COPIL.

HIV NU SE VEDE DAR EXISTĂ !

1 DECEMBRIE – ZIUA MDIALĂ DE LUPTĂ ANTI-SIDA

                                                „Virusul este cel care îmbolnăveşte oamenii
                                                      dar aceştia sunt ucişi de indiferenţă!”

Cu ocazia acestui eveniment am desfăşurat următoarele activităţi:
►Prezentarea informaţiilor despre virusul HIV, SIDA, modalităţile de transmitere a virusului şi măsuri de prevenire a bolii – dezbatere
►Prezentarea statisticilor realizate de ARAS despre numărul cazurilor de HIV / SIDA din România – masă rotundă
►Aplicarea chestionarului „Ce ştim despre HIV / SIDA ?”
►Moment comemorativ – „Ziua Lumânărilor Aprinse” – aprinderea de lumânări pentru copii ucişi de virusul HIV